De Matchless moter mit nummerbröt D-5389

De griffie van de provincie Drente in Assen heeft het kenteken D-5389 op 1 juli 1927 afgegeven aan Jan Slagter. Hij plaatste zijn kenteken op zijn motorrijwiel van het Engelse merk Matchless.

Op de hier afgebeelde zwart-wit foto is Jan Slagter samen met zijn zuster Janna Slagter te zien bij de ingang van café De Veemarkt van hun vader Berend Slagter an de Kruusstroate in Deever. De redactie schat in dat de zwart-wit foto ver vóór het begin van de Tweede Wereldoorlog is gemaakt. Want het café heeft als naam De Veemarkt, dat was in de tijd dat de Deeverse veemarkten nog van belang waren. Wellicht in juli 1927 ?

De hier afgebeelde foto was aanwezig in de verzameling van Alberdina Doorten-Slagter.
Na haar overlijden op 7 januari 2008 kwam haar verzameling van oude familiefoto’s terecht op de zolder van dorpsfiguur en alles-van-Deever-weter Jans Roelof Tabak uut de Aagterstroate in Deever.

Na het overlijden van Jans Roelof Tabak op 20 november 2019 is vanwege de verkoop van het door hem bewoonde voorhuis van zijn boerderij an de Aagterstroate in Deever. het voorhuis helemaal leeggeruimd. Heel veel spullen, heel veel papperassen, heel veel oude foto’s, heel veel oude ansichtkaarten en heel veel geschiedkundig waardevol materiaal, enzovoort, enzovoort, zijn toen in de afvalcontainer gegooid. Een historische ramp.

De zeer gewaardeerde bezoeker van ut Deevers Archief, die nog steeds een verstokte liefhebber van afbeeldingen van mooie oude zwart-wit foto’s op papier is, kan de hier afgebeelde zwart-wit foto ook ten zeerste bewonderen op bladzijde 43 van nummer 006/3 (september 2006) van het papieren blad Opraekelen van de Historische Vereniging Vroegere Gemeente Diever, zeg maar de heemkunduge vurening uut Deever. Maar ja, dan moet je wel in het bezit zijn van dat papieren boekwerkje of dat papieren boekwerkje bij iemand in kunnen zien.

This entry was posted in Café Berend Slagter, D-nummer, Kruusstroate, Olde moter. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *